RESIDENCE HALLS AT NANYANG CRESCENT, NTU

Creating Common Interstitial Spaces, Promoting Communal Living

The design strategy is to create dynamic conditions for opportunities of collaborative multi-layered interactions by devising a variety of a series of attractive indoor and outdoor interaction spaces, from the formal central living street to intimate communal courtyards and from lively open deck cafes to tranquil green roof terraces.  Residents are encouraged to step out of their apartments units, to inhabit and enjoy the precinct, to mingle and interact.

Public, semi-private and private spaces, with varying degrees of transparency created vertically and horizontally to foster and support community living and interaction.  With the marvellous sense of openness that the central living street offers and permeable multi-level linkages between blocks and across the site, way finding will be a breeze.  Most importantly, it shall be seen as a place for all, animated and alive at all times of the day and through the night with residents and visitors alike!

  • Client : Nanyang Technological University (NTU)
  • Location : Singapore
  • Size : 48, 107 sqm
  • Type : Institutional, Residential
  • Status : Completed in 2017